štvrtok 20. júla 2017

Liga, poháre, liga, poháre. Slabší štart doma nie je pre Plzeň výnimočný

Plzeň počas úvodných troch kôl v českej najvyššej súťaži stratila päť bodov a vypadla z kvalifikácie o Ligu majstrov.

Neúspechy na oboch frontoch spolu súvisia. Nielen pre česká mužstva je náročné zvládať v jednom týždňa duely v pohároch a v domácej lige.

Porážka s Duklou nastala pred odvetou 3. predkola Ligy majstrov s Maccabi Tel Aviv, kedy kouč niektoré opory šetril. A domáce remíza sa Slováckom prišla po prekvapivom vyradení.

"Dva dni sme sa oklepávali, ale v sobotu na tréningu bet365 stavky už chlapci boli v pohode. Proti Slovácku išli s odhodlaním vyhrať, "hovoril tréner Miroslav Koubek.

Lenže nevyhrali. "Prežili sme si ťažký týždeň. Proti Slovácku sme mali vyhrať, šancí sme na to mali veľa. Ale dostali sme dva góly z dvoch šancí.Tam je možná tá chyba, dostávame dosť gólov, "uvažoval záložník Tomáš Hořava.

" Nevieme, čím to je. Proste to na nás padlo. Vo vápne súpera je to z našej strany kŕč, chýba ľahkosť, múdra prihrávka. A keď už sa do zakončenia dostaneme, tak gól nedáme. Za posledné dva ligové zápasy sme mali snáď desať vyložených šancí, ale dali sme len dva góly, "tvrdil ďalší stredopoliar Jan Kopic.

" Nezostáva než vyhrať nabudúce v Tepliciach. A hlavne sa pripraviť na dvojzápas o postup do Európskej ligy proti Vojvodine Novi Sad. "

Plzeň šiestym rokom patrí medzi domácu elitu. Šiestym rokom bojuje na dvoch frontoch.A práve za tým možno hľadať jej pomalší štarty do sezóny.

Po troch ligových kolách mala štyri body už v rokoch 2011 a 2012.

Na jeseň 2011 prv� �krát bojovala o Ligu majstrov, vo troch predkolách vyhrala všetkých šesť zápasov, ale v domácej súťaži začala remízou s Libercom a porážkou na Bohemians. Keď potom v 5. kole podľahla doma Sparte, strácala na rivala osem bodov. Pred záverečným dejstvom však na rozdiel od Sparty ešte hrala o titul, aj keď ho nakoniec získal Liberec.

Nasledujúce leto bojovala v kvalifikácii o Európsku ligu, po víťazstve v úvodnom ligovom kole nad Hradcom však remizovala v Jihlave a doma podľahla Brnu. Na Spartu strácala tri body.Nasledovali však štyri výhry, parádne vystúpenie v pohároch a ligový titul.

Na jeseň 2013 Plzenskí v úvodných šiestich kolách stratili len dva body za remízu so Spartou, čo je mrzieť nemuselo. Znovu postúpili totiž do Ligy majstrov, so Spartou hrali len tri dni pred úvodným duelom play-off proti Mariboru.


Vlani Plzeň domáce súťaž začala remízou v Příbrami a výhrou nad Jabloncom, ale zároveň pokazila kvalifikácii o Európsku ligu. Menila trénera a v piatom kole podľahla na Slavii. Strácala na ňu dva body, ale kľúčové pre ňu bolo, že bola stále o bod pred Spartou. Tej štart do ligy kvôli pohárovým bitkám takisto nevyšiel.

Tento rok Plzeň potkne v lige aj v bet365 pohároch. Vyradenie z Ligy majstrov ju mrzí oveľa viac než porážka na Dukle a remíza sa Slováckom.Ligová zaváhanie môže napraviť, Ligu majstrov už nie. A zároveň je pod veľkým tlakom - nutne potrebuje postúpiť do Európskej ligy.

"S tlakom počítam vždycky. Žijem tu s tým celý rok, čo v Plzni pôsobím. Pokiaľ ide o súčasné dni, tak nepociťuju nejaký iný tlak ako predtým, "hovorí tréner Koubek. bet 365

Domáce najvyššiu súťaž po neúplných troch kolách vedie Sparta, takisto vyradené z kvalifikácie o Ligu majstrov. Plzeň na svojho najväčšieho konkurenta stráca tri body.

"Neznamená to moc, bet365 bonus ale niečo predsa len áno. Vieme, že je obdobie, kedy tímy, čo by mali hrať o špičku tabuľky, bojujú o poháre, program majú náročnejšie. Ak by sa nám podarilo odskočiť, tak to pre ďalšiu časť sezóny trochu výhoda byť môže.Aj keď je len tretie kolo, za každý bod, ktorý medzi nami urobí rozdiel, môžeme byť radi, "premýšľal sparťanský stredopoliar Bořek Dočkal.

bet365 mobil

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára