piatok 21. júla 2017

Motocyklový pretekár Červený: Získať titul v Hořicích? splnený sen

Na jednej z najobľúbenejších tratí nielen v Česku totiž môže vo svojej triede superšport definitívne získať titul majstra Európy na prírodných okruhoch. Šampionát v tzv. Road racingu má v Hořicích na programe predposledný piaty diel a Červený môže na svoje najobľúbenejšie trati rozhodnúť o víťazstvo v celom seriáli.

"Bol by to jeden z najväčších úspechov v mojej kariére a splnený sen.Do Hořic sa veľmi teším, je to veľká udalosť ako pre mňa, tak aj pre divákov, "netají.

K zisku titulu mu stačí dvakrát dôjsť pred svojím najbližším prenasledovateľom Joeym deň Bastenom, na ktorého má Červený pred hořickými preteky komfortný náskok 51 bodov.

"Možno sa to zdá ako ľahká úloha, ale rozhodne to tak nie je, je to nevyspytate� �ný šport a stať sa môže čokoľvek," poznamenal pretekár, ktorý v Hořicích jazdil skvele aj na jar počas iného, ​​slávneho závodu 300 zákrut Gustava Havla, teraz tu na domácej trati pred vlastnými fanúšikmi na mňa bude oveľa väčší tlak, takže miernu nervozitu pociťujem. "

upokojovať sa môže tým, že aj keby hořické šancu nepremenil v titul, nie je nič stratené. "Pokúsil by som sa to vyhrať v nemeckom Frohburg." Poznamenal, "chcel by som ale pozvať všetkých ľudí, ktorí fandia road racingu, na krásne preteky do Hořic.Budú plné kvalitných zahraničných jazdcov, navyše nebude chýbať domáca špička. "

Tí pôjdu väčšinou na divokú, najväčšiu nádej na úspech majú Michal Dokoupil a Kamil Holán, ktorí Hořičky trať perfektne poznajú.

najsilnejší triedou bude v Hořicích kubatúra superbikov, kde sa o titul stretne hneď štvorica jazdcov. Vedie ju dvojica Belgičanov Sebastian Le Gr ell o 45 bodov, za ním je Vincent Lonbois, na treťom mieste je holandský jazdec Johan Fredriks a zo štvrtej pozície bude túto trojicu prenasledovať jedna z najväčších road racingových hviezd, päťnásobný víťaz seriálu Didier Grams.

Súčasťou hořické Českej Tourist Trophy sú ale aj triedy historických motocyklov a sidecaru rozdelených do šiestich kubatúr.Najslabší z nich bude klasik 175, nasledovaná triedami klasik 250, klasik 350, klasik 500 a klasik 750, posledný budú populárne preteky sidecaru.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára