nedeľa 23. júla 2017

Slavia túžia skrotiť trúfalého nováčika, Plzeň hrá na Bohemians

Po piatkovej predohrávke Jihlava - Dukla Praha sa štyri stretnutia hrajú v sobotu. Pohárové zástupcovia sa predstavia v nedeľu. Plzeň hrá na Bohemians, Sparta hostí Olomouc a Liberec čaká duel proti Příbrami.

Zlín po postupe medzi elitu vyhral štyri zo šiestich zápasov, v tabuľke má rovnako bodov ako druhý Liberec a len o dva body menej ako vedúci Sparta . Slavia pre nováčika predstavuje atraktívnu výzvu.

Naším cieľom je predĺžiť úspešnú domácu sériu. Slavia sa po prehre v Brne v posledných troch zápasoch herni zdvihla, má kvalitné káder, "poznamenal zlínsky kouč Bohumil Páník.

Môže dôjsť na bratský súboj Vukadinovičových medzi Vukadin (Zlín) a Miljana (Slavia).

"Zlín je veľké prekvapenie súťaže.Videl som všetky ich zápasy, vychádzajú zo zabezpečenej obrany do rýchlych protiútokov. Sú zohratí, pretože ponechali káder z druhej ligy pohromade a len ho ľahko doplnili. Nečaká nás nič ľahké, ale ak chceme pomýšľať na tie popredné priečky, musíme vyhrať, "povedal slávistický kouč Dušan Uhrin mladší. Za týždeň Slavii čaká derby…

Slovácko minulú zabitím s Libercom ukončilo sériu troch kôl bez prehry, Jeho tréner Svatopluk Habanec sa narodil v Brne, za ktoré hrával v mládežníckych kategóriách. Došek, Kuncl a zranený Kalouda vyrástli v Brne.

"Nemôžeme si po prehre v Zlíne dovoliť ďalšie bodovú stratu. Slovácko napriek nezdaru v minulom kole doma s Libercom odohralo dobrý zápas.Určite bude chcieť rovnako ako my napraviť túto porážku, "poznamenal brnenský kouč Václav Kotal.

" Trápia nás problémy v obrannej hre, na ktoré sme doplatili prehrou s Libercom. Chyby sme si rozobrali a v príprave sa zameriavame na ich odstránenie. Pokúsime sa nadviazať na výkony z vonkajších zápasov v Plzni a Jihlave, "podotkol Habanec.

Jablonec vyhral posledných šesť vzájomných ligových súbojov a inkasoval v nich jediný gól.

" Ostrava je síce na poslednom mieste v lige, ale napríklad na Sparte viedla ešte v 79. minúte as Mladou Boleslavou hrala 2: 2. Prišla tam rada nových hráčov a tím je nečitateľný. Každopádne oni budú bojovať o body a priazeň fanúšikov.To nič ale nemení na tom, že my chceme byť nebezpeční a produktívne a chceme v Ostrave vyhrať, "povedal jablonecký tréner Jaroslav Šilhavý.

Ostrava v šiestich kolách získala len bod, na výhru s minulou sezónou čaká už osem kolies.

"Jablonec má veľa kvalitný tím, čaká nás jeden z najťažších zápasov. Ale my sa na neho pripravujeme odhodlane a svedomito tak, aby sme podali aktívny výkon a boli pre súpera zdatným a kvalitným protivn� �kom, "povedal ostravský kouč Radomír Korytář.

Na jar Boleslav utrpela v Tepliciach debakel 0: 5, čo je jej najvyšší porážka v histórii ligy.

"Doma nemôžeme body rozdávať ani proti tak nebezpečnému súperovi, akým sú Teplice.Motiváciou navyše pre nás pre všetkých je odveta za pětigólový debakel, ktorý sme utrpeli pred polrokom v Tepliciach, "povedal boleslavský tréner Karel Jarolím.

Teplice v minulom kole ukončili sériu troch ligových zápasov bez víťazstva, keď porazili Bohemians. "Pre nás je výzva to, že hráme vonku. Zatiaľ sme tam neurobili ani bod a chceme to zmeniť. Chceme vonku podávať dobré výkony a boli by sme radi, aby sme to v Mladej Boleslavi potvrdili aj bodovým ziskom, "poznamenal Teplický kouč David Vavruška.

Posledných päť zápasov, päť výhier, žiadny inkasovaný gól. Plzeň potvrdila formu aj vo štvrtok, kedy na úvod skupiny Európskej ligy doma porazila Dinamo M insk 2: 0.Na ihrisku Bohemians nedokázala v najvyššej súťaži zvíťaziť šesť rokov.

"Na Bohemce je to vždy ťažké. Vieme, že v posledných zápasoch sa nám tam nedarilo. Oni ťaží z atmosféry na svojom štadióne a nikomu sa tam nehrá ľahko. Musíme sa dobre pripraviť a tú zlú štatistiku prelomiť, "uviedol plzenský tréner Karel Krejčí.

štrnásta Bohemians a posledný Ostrava sú jediné dva celky tabuľky čakajúce na premiérovú výhru v sezóne. Pražania v lige naposledy zvíťazili v predposlednom kole minulého ročníka práve v jamkami nad Plzňou (3: 2).

"Plzeň je špičkové mužstvo. Nastúpia v najsilnejšej zostave, pretože hrajú aj o titul. Budeme sa ich snažiť potrápiť, dobre dostupovat.Hráme doma, teda naším cieľom bude aj dať gól, "poznamenal tréner Roman Pivarník.

Sparta, ktorá má na čele tabuľky dvojbodový náskok pred Libercom, vo štvrtok absolvovala náročné stretnut ie EL v gréckom Tripolise (1: 1) , napriek tomu bude doma proti Košiciach veľkým favoritom. Sigma porazila Pražanmi v jedinom z posledných 17 ligových duelov a minulé merania síl v máji 2014 ovládli Letenští jednoznačne 5: 0.

"Vieme, že nás nečaká nič ľahkého. Olomouc je nepríjemný súper, navyše máme za sebou ťažké pohárové stretnutia. Ale hráme doma, takže je našou povinnosťou zvíťaziť, "povedal Stanislav Hejkal, asistent sparťanského trénera Zdeňka Ščasného.

" Sparta je momentálne najlepší tím ligy, ale chceme urobiť všetko pre úspešný výsledok.Musíme byť ale ďaleko odvážnejšie smerom dopredu ako v Plzni. Tam sme neudržali balón a valil sa na nás jeden protiútok za druhým, "poznamenal olomoucký tréner Leoš Kalvova.

Liberec vo štvrtok začal Európsku ligu domáce porážkou 0: 1 s Bragou a utrpel prvý súťažný prehru po desiatich stretnutiach. V nedeľu proti jedenástej Př íbrami bude Slovan obhajovať ligovú neporaziteľnosť a druhú pozíciu v tabuľke. Stredočeský tím navyše v Liberci nevyhral v lige trinásťkrát v rade.

"Vo štvrtok sme sa vydali a teraz máme len dva dni voľna, čo je krátka doba. Musíme sa preorientovať a chceme nadviazať na predchádzajúcu ligovej výsledky.Budeme potrebovať každú hlasivkami, aby nás ľudia dohnali k výhre a zase sme sa vrátili na víťaznú vlnu, "nabádal kouč Liberca Jindřich Trpišovský.

" V minulom zápase s Plzňou mala naša obrana deň otvorených dverí. Tam by nám dal tri góly každý tím v lige. Hráči si museli siahnuť do svedomia, pretože takto hrať ligu nejde. Verím, že sa niečo také nebude opakovať, "povedal Příbramský tréner Pavel Tobiáš.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára