utorok 11. apríla 2017

Agüero dúfa, že už sa mu zranenia budú vyhýbať

Hviezdu Manchesteru City často prenasledovala zranenia a v tohtoročnej sezóne si aj ich vinou na konto pripísal iba sedemnásť ligových zápasov. Po mesiaci rekonvalescencie sa argentínsky útočník dostal na ihrisko pri vyhratom pohárovom zápase proti Sunderlandu a teraz dúfa, že si svoju porciu smoly už do konca sezóny vybral.
Na konci minulého roka si Sergio Agüero poranil lýtko a pred mesiacom absolvoval ďalšie zranenia - o hry ho na celý mesiac nepustil stehenný sval. Ani opakované zranenia však Agüera nepripravila o streleckej inštinkty a 26 gólov v rovnakom počte stretnutí je toho jasným dôkazom.Agüero navyše stihol včas doliečiť všetka zranenia, takže sa objavil v základnej zostave Ligového pohára. V ňom síce Citizens prehrávali, ale nakoniec sa po góloch Tourého, Nasriho a Navasa radovali z prvej výraznej trofeje pod trénerom Manuelom Pellegrinim.
Niekdajší hráč madridského Atlética si prip� �sal necelú hodinu, než bol vystriedaný Jesús Navas. Napriek tomu, že sa do streleckej listiny nezapísal, svoj výkon si pochvaľoval. Po zápase sa médiám zdôveril: "Cítil som sa dobre. Bolo to moje prvé stretnutie po zranení, takže je jasné, že všetko nemohlo byť perfektné. Som veľmi rád, že som znova hral.Samozrejme sa pri nástupe vždycky bojíte, ako na takúto absenciu bude vaše telo reagovať, ale v tomto prípade všetko prebehlo podľa plánu. "
Bohatý klub sa teraz pokúša pridať k tomuto úspechu aj ďalšie trofeje a stále je v hre o titul v Premier League a FA Cupe. Hybnou silou celého mužstva je podľa útočníkovho mienky manažér Manuel Pellegrini, ktorý vraj dokáže svoju energiu odovzdať celému tímu. Jeho účinkovanie na lavičke Man City si pochvaľuje nejeden hráč a sám Agüero nie je výnimkou. < br>
"Každý manažér má svoj vlastný štýl. Na Manuelovi sa mi páči, že s nami veľa hovor í a koná s každým hráčom zvlášť.Môžeme za ním prísť vždy, pretože vieme, že nás podporia. Komunikácia je pre nás veľmi dôležitá. Som veľmi rád, že sme pre neho vyhrali jeho prvú trofej na Ostrovoch. Veľmi skoro sme pochopili jeho stratégiu, jeho víziu a herný štýl. Je to skvelý tréner a som rád, že nás vedie, " chváli mladý Argentínčan svojho nadriadeného.
Manchester City sa teraz drží na štvrtej priečke najvyššej anglickej súťaže a na vedúcu Chelsea stráca šesť bodov. Na druhú stranu, Citizens bitka s Blues ešte čaká a v nedeľu sa navyše môžu tešiť na štvrťfinále FA Cupu proti Wiganu, takže vysnívaný treble rozhodne nie je nedosiahnuteľný.To si uvedomuje aj Agüero, ktorý by svojmu tímu rád pomohol čo najväčším počtom gólov. "Veľmi rád by som treble vyhral a myslím, že náš tím na to rozhodne kvality má," odvážne hlása uzdravený strelec s myšlienkou na ďalšie trofeje.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára